Kennel Diva-Or-Tel består av Arild og Tove og våre 5 flotte whippets og 1 Borzoi.

Vi fikk vår første Whippet i 2015, etter 10 år med Dogo Canario og Rottweiler, i 2018 utvidet vi flokken med en Borzoi.

Vi har begge vokst opp med hund som en naturlig del av vår hverdag, Arild sin interesse for hund ble for alvor vekket da han i 20 årene begynte som kennelhjelp hos en som drev med polare og trekkhunder, og hans første hund ble en Alaska Husky. 

Min( Tove) sin interesse startet med en far med stor int for hund, og jeg fikk etterhvert mast meg til å bli med på det meste som hadde med hund å gjøre. Når jeg var 14 år så fikk jeg muligheten til å ta over 2 Afghanske mynder, da var jeg solgt og endte med å kjøpe en Afghaner valp med penger fra konfirmasjon. Så mynde var ikke helt ukjent for meg når vi begynte å lukte på rasen Whippet.

 

Vi har vært så heldig å ha utrolige dyktige oppdrettere i kennel Courtborne å rådføre oss med, som har drevet med mynder siden 1977 og Whippet siden 1997, de har ikke nølt med å svare på spørsmål og øst av seg med sin store kunnskap om rasen, og linjer og alt det andre vi har lurt på, vi er evig takknemmelig for det.

Kennel Diva-Or-Tel sitt mål er å fremme rasens mange gode egenskaper, jobbe for ett vakkert rasetypisk eksteriør og en god sterk mentalitet, samt ta vare på rasens særpreg.

For oss er det viktig å ta vare på de egenskapene whippeten skal ha og som de opprinnelig ble avlet for, en god og sterk mentalitet og ett vakkert rasetypisk eksteriør.

har du spørsmål så ikke nøl med å ta kontakt!

 

 

 

 

 

Med vennlig hilsen

Arild og Tove.