Whippet er en  sporty og allsidig rase, full av godt humør og energi.

Whippet er vakre, intelligente og elegante hunder. De er myke, hengivende og rolig i huset, men kvikke og aktive ute og de vill gjerne få oppgaver å utføre.

De har ingen problem med å finne seg til rette i sofaen blant myke puter og pledd om de får lov til det, og de er notoriske mattyver, de tar det som den største selvfølgelighet at all mat er deres mat.

 Selv om rasen ble skikkelig etablert på midten av 1800-tallet, så ble den omtalt allerede på 1600-tallet. I 1888 ble den anerkjent som egen rase av American Kennel Club, men ble først i 1891 anerkjent av The Kennel Club i Storbritannia.


I historien er det flere eksempler på små greyhoundlignende hunder, helt tilbake til rometiden. Eksempel er statuene som ble funnet i ruinene i Pompei, som viser nettopp greyhoundlignende hunder. Rasen selv ble egentlig skapt av nordengelske gruvearbeide på 1700-tallet.

Selv om opprinnelsen ikke er helt fastslått, så antas den å ha blitt krysset frem med bruk av småvokste greyhounder og 2-3 foskjellige langbeinte terrierraser. Senere så fattet ogsp den engelske overklassen interessen for denne lille hunden og krysset inn italiensk mynde, noe som har gitt den dagens form og fasong.

Den gikk lenge under tilnavnet "the poost man's race horse" i Engeland. Grunnen var at arbeiderne var like spillegale som overklassen, men rådet ikke over de samme økonomiske ressursene. Grehounden var for kostbare, både å fore og å anskaffe. Whippeten var en lang rimeligere hund på alle måter, men likevel var den nesten like rask som en greyhound og dermed like velegnet til veddeløp.

Whippeten har lite helsemessige problemer og er en sunn og frisk rase som gjerne lever i 12-15 år.

Whippet-FCI-162-2

RASESTANDARD.